Работни листове по български език и литература. Практически и творчески задачи за 10. клас. Учебна програма 2020/2021 (БГ Учебник)

  • Марка: БГ УЧЕБНИК

„Работни листове по български език и литература. Практически и творчески задачи за 10. клас“ е помагало, което е съобразено с новата учебна програма, влизаща в сила от учебната 2019/2020 г. Замисълът на авторите е помагалото да съчетае практическата и творческата работа, да подобри взаимодействието между учители и ученици, да допринесе за формирането на ефективни умения и компетентности у учениците и да подпомогне личностното им израстване.

Помагалото съдържа:

  • работен лист/работни листове за всяко от изучаваните литературни произведения
  • работен лист за всяка от езиковите норми
  • практически насоки за създаване на есе и на публично изказване по граждански проблем
  • подходящи теми за самостоятелна работа върху есе и публично изказване по граждански проблем
  • ученически текст (есе), придружен с полезни практически съвети как да бъде подобрен по отношение на стил и съдържателност
  • примерни текстове за редактиране
  • приложение, което предлага стъпки за създаване на различни видове текст.

Задачите по литература са с преобладаващ творчески елемент, като са съобразени с конкретен художествен текст. Целта е ученикът да изследва, да твори, да изказва собствено мнение, което убедително да отстоява.

Задачите по български език са с практическа насоченост и новото е, че има упражнения, в които учениците трябва сами да предлагат примери за прилагане на езиковите норми и правила и да се учат на езикова комбинаторика.

Учителят може да използва помагалото за нови знания, за упражнение, за обобщение, за писмено изпитване и контролни работи. Ученикът може да използва помагалото за усъвършенстване на придобитите знания и умения, за личностното и интелектуалното си развитие.

Работните листове са съобразени с предстоящото външно оценяване в 10. клас. Условията на отделните задачи са обвързани с прилагането на конкретни стратегии и на разнообразни творчески подходи за постигане на висок резултат.

12,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 12,00 лв.
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!