Матура по български език и литература: Тестови задачи, интерпретативни съчинения и есета – Втора част. Учебна програма 2022/2023 (БГ Учебник)

  • Марка: БГ УЧЕБНИК

Помагалото е създадено за нуждите на гимназистите, които ще се явяват на държавен зрелостен изпит в края на 12. клас от 2022 г. по новите учебни програми. Включените задачи и текстове в него са изцяло съобразени със заложените компетентности в учебно-изпитната програма за матура на МОН.

Задачите и съчиненията в двете части на помагалото са така разпределени, че да може да се ползват поетапно в подготовката в 11. клас и в 12. клас. Заложени са всички предвидени от учебно-изпитната програма типове задачи – с избираем, с кратък свободен, с разширен свободен отговор, както и задачи за създаване на текст, като темите за аргументативни съчинения са разработени както под формата на план-конспекти, така и с цялостни примерни варианти на есета и интерпретативни съчинения.

Помагалото е отличен помощник на учителите и учениците в подготовката за матура и гарантира успешно представяне на зрелостниците съобразно изпитните стандарти на държавния зрелостен изпит.

15,90 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 15,90 лв.
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!